Simon M. Veronika

Munkácsy–érmes, PRO VINO érdemérmes festőművész vagyok:

Több mint 500 egyéni kiállításom volt, Magyarország megyeszékhelyein,

illetve 17 ország városaiban (pl. Bécs, Pozsony, Kolozsvár, Párizs, London, New York, Köln, Bázel, Kairó, Szimferopol, Nagyvárad)

- Mintegy 500 festményemet helyezték el 17 ország közel 230 közintézményében.

(pl. Vatikán, Budapesten a Parlament, Nemzeti Galéria, New Yorkban a Kormányzói Hivatal, de jelentős a több mint 10 főoltár képem is…)

- A festészetet jobb agyféltekés módszerrel tanítom az irányításom alatt álló „SMV 2000 Festőtanoda” kurzusain. A borrendeken kívül a TSzLKI  Lovagrend parancsnoka, Nagykövete, Etikai Bizottságának elnöke vagyok. 150 kötetet illusztráltam eddig, - Festőművész társaimnak 4 galériába szervezem a tárlataikat.

Több lexikonban szerepelek: Székesfehérvári-, a Veszprém megyei Ki Kicsodában, az Európai Művészeti Zseblexikonban, a svájci szerkesztésű országos „Who is who”- ban és a Pedagógus Lexikonban, továbbá felkérést kaptam a SAUR világlexikonban való szereplésre is.

Festőművésznő, aki sokat tevékenykedik az Ezerjó határon túli megismertetésében. Kiállításain 17 országban adott át a zászlósborunkból, és mintegy 20 festményét pedig, a Borrendünk nevében ajándékozta