Pfiffer Katalin (2009)

Pfiffer Katalin vagyok, Mór város 2009. évi Borkirálynője.

Móron születtem 1986. májusában és itt is élek.


Tanulmányaimat a móri Petőfi Sándor Általános Iskola kéttannyelvű osztályában kezdtem,

majd a német nyelv szeretete miatt gimnáziumi éveimet ismételten német nemzetiségi osztályban folytattam a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnáziumban.

Jelenleg végzős hallgató vagyok az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok szakán, ahol a regionális fejlesztés az egyik fő szakirányom.

A szőlőtermesztés és művelés, valamint a borkészítés nem csak Mór városának, hanem az én életemnek is meghatározó részét képezi. Kiskoromtól fogva nagyszüleimmel és szüleimmel rendszeresen részt vettem a szőlő megművelésében, segítettem a jó hangulatú szüreteken,

habár gyermekfejjel nem értékeltem a szőlő, az ember és a munka harmóniáját, aminek fontosságát csak az utóbbi években fedeztem fel.

A borkirálynő választásra azért jelentkeztem, mert "móri leánykaként" a szőlészet, a borászat és a jó borok a szívem csücskei, és fontosnak tartom, hogy ez a tradíciókban és kiváló nedűkben gazdag térség megőrizze és öregbítse hagyományainak hírnevét.

 

Remélem az elkövetkező egy évben udvarhölgyeim - Domokos Bernadett és Tuca Cecília - segítségével sikerül méltóan megfelelnünk a ránk váró feladatoknak.