Fórián László

A móri Öreg Prés Étterem Teremfőnöke, Sommelier-je.

A Sommelier iskola elvégzése után az étterem kiváló lehetőséget biztosított szakmai vénája kiteljesedésére!

 

Munkája során mindig is arra törekedett, hogy minden vendéggel megismertesse és megszerettesse a móri borokat és segítse a kulturált borfogyasztást!

Egyre több móri borásznak ad lehetőséget, hogy felkerüljön a borlapra,

így segítve elő a borvidék marketing munkáját!

Idő közben elvégezte a bor, és pálinkabírói tanfolyamot!

 

Rendszeresen tart borkóstolókat a móri borvidék válogatott boraiból,

így a kedves vendégek számos móri borászt megismerhetnek!

Hogy ezek a programok mindig aktuálisak legyenek, folyamatosan tart kapcsolatot a borászokkal, színesítve ezzel a kóstolót.

Havi rendszerességgel, borvacsorával is készül,

ahol is egy-egy móri gazda boraihoz komponál egy-egy ételsort.

 

Az estek folyamán a borász végig velük dolgozik, lehetőséget biztosítva ezzel a vendégeknek, hogy személyesen megismerjék kedvenceiket!

A borlovagrend tagjává 2010-ben választották, hogy a kapcsolat még szorosabb lehessen, elősegítve ezzel a borvidék hírnevének az öregbítését, melyen az óta is töretlenül dolgozik!

© 2017 Móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend Honlapja