"Itt a pohár, itt a bor vigasztal ez mindenkor"

Ezekkel a  rímekbe öntött szavakkal kiáltott fel Kisfaludy Károly költőnk

abból az alkalomból, hogy megkóstolta a móri Ezerjót

2019.11.26-án elhunyt Friedl Károly a Brindisi Szent Lőrinc Borrend örökös kincstárnoka rá emlékezünk:

Gábor Csaba, a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagymestere: – A móri borrend tagjainak nevében mondhatom: szomorúan vettük tudomásul, hogy alapító tagunk, Friedl Károly örökös kincstárnokunk – rövid betegség után – elhunyt. Borrendünket nagy veszteség érte, hiszen Károly volt az első, aki mindig rendelkezésre állt a borrendi munkában, időt, energiát nem kímélve. Nagy tapasztalattal és emberi kapcsolatokkal rendelkezett, amit mindig próbált a fiatal borászok és borrendi tagoknak átadni. Rendszeres résztvevője és szervezője volt a szakmai utaknak, borrendi rendezvényeknek, nélküle elképzelhetetlen volt a móri bornapok rendezése. Közvetlen, barátságos és nyitott embert veszítettünk el.

FriedlKaroly.jpg

Möhlmann Erzsébet: A Borkirálynő -választás állandó zsűritagjaként segítette a munkánkat. Kincstárnokként ügyelt a pontos befizetésekre, élete volt a sürgés-forgás. Tenni akarása a borvidékért és a borrendünkért kimagasló volt. Mindig számíthattunk rá, mert megbízható volt.

A mindig segítőkész borász rendszeresen részt vett a bormustrákon, több alkalommal zsűritagként szerepelt, a különböző borfesztiválokon és borversenyeken is aktívan közreműködött.

 

Karcsi bácsi nyugodj békében 

Emléked örökké megőrizzük!

Rendezvényeink