Pintér Zita (2007)

1988. április 1-én születtem Székesfehérváron.
Az általános iskolai tanulmányaimat a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskolába folytattam, majd 2002-ben felvettek a székesfehérvári Kodály Zoltán Gimnáziumba, ahol ének-zene tagozatra jártam.

 

2006-ban érettségiztem és még ebben az évben felvételt nyertem a Berzsenyi Dániel Főiskola olasz szakára. A későbbiekben tolmácsolással, fordítással szeretnék foglakozni és minél több nyelvet megtanulni. Habár tanulmányaim a gimnáziumtól kezdve elszakítottak Mórtól, a szívem mindig is visszahúzott ebbe a kisvárosba, ha tehettem részt vettem a város rendezvényein, így ismerkedtem meg a kitűnő móri borokkal is, hiszen a móri bornapok remek alkalmat biztosít erre.

Miután nem csak Mór borait ismertem jól, hanem a vadászat során a szépen gondozott szőlősöket is, így a család és a barátok bíztatására, kellő bátorságot összegyűjtve jelentkeztem a versenyre. Komoly elméleti és gyakorlati feltételeknek kellett eleget tennünk a többi jelölttel. Számomra a legnagyobb „mumus” a lopózás volt, de a versenyen ezt is sikerült megoldanom.

 

Egy borkirálynő és udvarhölgyei életében a legnagyobb élmény a móri bornapok forgataga, ahol a móriak és a más országokból érkezett vendégek egyaránt hatalmas szeretettel fogadnak bennünket.


Remélem méltó királynője leszek ebben az évben a Móri Borvidéknek. Udvarhölgyeim Pfiffer Katalin és Szabó Csilla.