Geszler Csilla (2013)

Geszler Csillának hívnak, 2013. évben engem választottak meg Móri Borkirálynőnek.

Móron születtem, itt nőttem fel, 25 éves vagyok. Németül, angolul társalgási szinten beszélő kétdiplomás nyomozó vagyok, jelenleg mesterképzésre járok.

Szabadidőm jelentős részét sportolással töltöm, a hosszútávfutás a gyengém.

A Geszler Családi Pincészet fiatal képviselőjeként beleszülettem a móri borok világba. A sváb gyökerekkel rendelkező családunk negyedik generáció óta foglalkozik szőlészettel, borkészítéssel, gyermekkorom óta a bor szeretetére és tiszteletére neveltek.

Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy egy évig a Móri Borvidéket képviselhetem. Ugyan a kisebb borvidékek közé tartozik, de a Brindisi Szent Lőrinc Borrend, a Borbarát Hölgyek Egyesülete, a Móri Borvidék TDM Egyesület, a Móri Borvidék Hegyközsége, Mór Város Önkormányzata és nem utolsósorban a borászok - akik remek, egyre magasabb színvonalú borokat készítenek - áldozatos munkájával újra kezd felvirágozni a borvidékünk (bor)turizmusa.

Örvendetes, hogy a magyar embereknek igényük van a jó minőségű magyar termékekre, így a magyar borokra is, legyen az fiatal vagy idősebb. Szeretném még inkább segíteni őket a választásukban, hogy nyithassak a móri borok, borászok felé.

Ennek támogatása érdekében indítok egy blogot (http://moriborkiralyno2013.blog.hu/)

valamint egy profilt egy közösségi oldalon (https://www.facebook.com/moriborkiralyno2013),

hogy minél több oldalát tudjam bemutatni vidékünknek és leírjam élményeimet, amivel az ország különböző pontjain, borászati rendezvényein találkozom.

Célom elődeim munkáját folytatva bekapcsolódni a Móri Borvidék népszerűsítésébe és az, hogy az Ezerjó hazájának méltó arca, háziasszonya lehessek. Feladatomnak tartom a Móri Borvidék hírét minél több helyre elvinni, ahol pedig már ismernek minket, megtartani és ápolni a jó hírnevet. Elősegíteni, hogy aki móri bort kóstol, kedve támadjon ellátogatni hozzánk, hiszen Mór gazdag természeti kincsekben és épített örökségekben egyaránt, remek borászatok, szállodák, éttermek, programok és vendégszerető emberek várják a borturistákat.

Kiemelt feladatomnak tartom emellett a zászlós borunk, a Móri Ezerjó és a többi hungarikum fajta népszerűsítését.

A móri borok minősége kiváló – hiszen mindannyian kóstoltuk már, ismerjük–, a savassága tekintélyt kölcsönöz nekik és egy jó bormarketinggel bármire képesek lehetünk!