Dr. Klíma Olga (2012)

Dr. Klima Olgának hívnak. 2006-ban jogászként doktoráltam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, majd közel három évre Hollandiába fújt az erős északi szél, ahol vidékfejlesztést és uniós pénzügyi managementet tanultam.

 

Miután hazatértem a Móri Közjegyzői Irodában helyezkedtem el, ahol a mai napig dolgozom, jelenleg közjegyzőjelöltként.
 

Bár már gyermekként is a Vértes csókakői lankáit koptattam, szőlő és a bor iránti érdeklődésem sokkal később alakult ki és édesanyámnak köszönhetem, aki elültette szívemben azt az apró magot, mely mára szép erős tőkévé sarjadt.

Borkirálynőként zászlómra tűztem mindenekelőtt a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett, a bor egyéni és teljesen egyedi kultúrájának megismertetését. Hiszem és tudom, hogy ahogyan egy találomra felütött jó könyv is épp ott tartalmaz üzenetet az olvasónak, ahol kinyílt, a bor pont ugyanúgy beszél hozzánk.

 

Minden egyes palacknak, pohárba kitöltött nedűnek sajátos üzenete van a kóstolgató ember számára. Mesél a nyárról, a napsütésről, a szélről, a szüretről és a pince hidegéről. Üzenete van számunkra saját magunkról, ízlésvilágunkról és nem utolsó sorban lelkünkről. Mindössze annyi a dolgunk, hogy figyeljünk, átéléssel kóstolgassunk és máris látjuk a borban saját tükörképünket!