Grósz Marcella Mária (2016)

Grósz Marcella Mária Pusztavámon születtem. Felmenőim mindig is foglalkoztak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Nagyszüleim karós művelésű szőlőjében mindig jó hangulatban zajlottak a közös családi munkálatok, szüretek. A borászatról és a borkészítésről, először édesapám révén ismerkedtem meg.

Az utóbbi években, a saját szőlőnkben – a nővéremmel együtt – folytatjuk a szőlőtermesztést.

 

A  borkirálynő választásra már kedvesem próbált meg felkészíteni, aki Móron borász.

Ő volt az, aki leginkább biztatott, hogy induljak a választáson. Ezt megelőzte, hogy a tavalyi és az idei évben is több alkalommal sikerült eljutnom a csókakői borrendi rendezvényekre, valamint a helyi bormustrákra, melyek véleményem szerint tanulságos szakmai összejövetelek.

 

Nemcsak a hangulat jó, de a kevésbé szakmabeli résztvevők is könnyebben fejleszthetik borral kapcsolatos tudásukat. Tanulmányaimat, az egyetemi alapképzést követően, egy logisztikus képzésen folytattam, majd németországi tanulmányaimat követően Budapesten „kisebbségpolitika” mesterszakot végeztem. Szabadidőmben szívesen részt veszek a pusztavámi szenior tánccsoport próbáin és fellépésein, illetve egyéb rendezvényein.

A borkirálynő választáson először egy tesztfeladatot kellett kitöltenünk, majd ezt követte a bemutatkozás a borfelismerés és a leglátványosabb próba, a szőlőtaposás volt. Borkirálynőként talán az egyik legnehezebb feladatom, hogy méltóképpen tudjam képviselni hazánk egyik legrégebbi és egyik legkisebb borvidékét. Hogy mindenhova el tudjak jutni, és tiszteletemet tudjam tenni, valószínű sok szabadidőmet el fogja venni, de így lehetőségem nyílik arra, hogy a móri borvidéket jobban bemutathassam.

 

Nagyon szeretem a száraz fehér borokat. A bornapok alkalmával kóstolhattam egy nagyon szép, száraz királyleánykát, talán egy darabig most ez marad a kedvencem.