Kellner Melinda  (1999)

Tanulmányaimat 1986-ban kezdtem a Radnóti Miklós Általános Iskolában német nyelvi speciális osztályban, majd 1994-ben a móri Táncsics Mihály Gimnáziumban szintén német nyelvi speciális és turisztika szakon folytattam. 1998-ban tettem le az érettségit és ugyanebben az évben felvételt nyertem a Soproni Egyetem Közgazdaságtudományi Karára.

2003-ban diplomáztam okleveles közgazdászként Külgazdasági Főszakirányon és Nemzetközi Kommunikáció Mellékszakirányon. Érdeklődésem az egyetemi évek alatt a mérnöki szakok felé irányult, így 2001-ben jelentkeztem (az időközben nevet változtatott Soproni Egyetemre) a Nyuga-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karára. 2001-2003-ban a két szakot párhuzamosan végeztem. 2004. júniusában fejezem be tanulmányaimat, mint Faipari Mérnök.

 

A Közgazdaságtudományi Kar számára írt diplomadolgozatomban a hazai német működőtőkével foglalkoztam, címe: Külföldi Működőtőke Magyarországon: Motivációk és Tapasztalatok, különös tekintettel a német működőtőkére és az uniós csatlakozás vállalatokat érintő lehetséges kihatásaira. Jelenleg a Faipari Mérnöki Szak számára írom diplomadolgozatom, melynek címe: Faházépítési technológiák jellemzése és fejlesztés: A LIGNOTREND faházgyártási rendszer és technológia jellemzése. Egyetemi éveim alatt több hazai és külföldi szakmai gyakorlaton vettem részt. Még az általános iskolában és a gimnáziumban tettem sikeres közép, majd felsőfokú állami és nemzetközi nyelvvizsgát németből, az egyetemen pedig sikeres középfokú nemzetközi nyelvvizsgát angolból. Jelenleg a diplomadolgozatom, az államvizsga és a munkakeresés köt le.

Érdeklődési köröm tág, a borkultúrától a sportokon át a műszaki és gazdasági területekig terjed. Szabadidőmben jelenleg heti 3-4 alkalommal a móri uszodát látogatom. 13 évig hegedültem és még most is szívesen veszem elő a hangszert.
Sok szakmai és baráti kapcsolat köt testvérvárosunkhoz Freudenberghez és más németországi városokhoz.